Kunst & Cultuur

Kunst en Cultuur vinden wij een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. We organiseren daarom ieder schooljaar meerdere kunst- en/of cultureel uitje voor de groepen. Zo gaan de kinderen in acht jaar onderwijs op Kindcentrum De Wijde Blik naar o.a.:

  • Theater: Vorstin Hilversum (Sinterklaasvoorstelling) en Muziekcentrum van de Omroep (een concert)
  • Museum: Singer Museum, Spoorwegmuseum, Rijksmuseum, Vincent van Goghmuseum, Stedelijk Museum en Beeld en Geluid
  • Techniek/Handvaardigheid: NEMO en Grafisch Atelier
  • Cultureel erfgoed: Muiderslot, Kinderboerderij en Raadhuis Hilversum (Dudok)

 

Beeldende vorming:

Dit is een verzamelnaam voor tekenen en handvaardigheid. De kinderen maken op onze school kennis met verschillende materialen en technieken. Beeldende vorming staat wekelijks op het rooster.

Theaterlessen:

Wij noemen onszelf met trots een theaterschool. 
Kindcentrum De Wijde Blik maakt gebruik van een echte theaterdocent. Hij werkt 1 x in de 2 weken met alle groepen aan houding, uitstraling, toneelspel, het uitbeelden van gevoelens, gebeurtenissen, ervaringen en ideeën. Het doel van deze lessen is: kinderen "vrij" maken in het zich uiten en ze bewust maken van hun natuurlijke reacties en houdingen en wat dat doet met hen zelf en anderen. De nadruk ligt in de theaterlessen niet op het in elkaar zetten van een voorstelling. Het spelproces (leren uiten en bewustwording) vinden wij belangrijker dan een ‘mooi’ theatraal eindresultaat. 

Muzieklessen:

123Zing is onze muziekmethode, waarmee onze muziekdocent structureel en met plezier muzieklessen verzorgt aan alle kinderen. Door de aansprekende liedjes en verschillende soorten lessen komen alle muzikale domeinen en genres aan bod: van popmuziek tot elektronische muziek en van jazz tot klassiek. De kinderen leren nieuwe liedjes en krijgen gevoel voor maat en ritme. Ook maken de kinderen kennis met allerlei instrumenten. Daarnaast zijn de kinderen tijdens de lessen lekker aan het bewegen en aan het zingen!!

Naast dat we de theater- en muzieklessen heel leerzaam en belangrijk vinden zijn deze lessen ook nog eens heel erg leuk!! 

Samenwerkende partijen